Sunday, November 29, 2009

raamatud on jälle moes


Olen hakanud raamatutefänniks. Täna sain endale riiuli, kuhu panin sorteeritult kõik raamatud. Leidsin vanu raamatuid, uusi raamatuid, lauluraamatuid ja lasteraamatuid. Kui koolis ei ole kohustuslikku kirjandust, ma loeks seda mis mind eriti huvitab. Mulle ei meeldi, kui pannakse kindel kuupäev, kui tuleb lugemiskontroll & siis Sa loed raamatud mitte üldse huviga ja täiesti mõtetult. Tahaksin lugeda seda mida mina tahan ja nii kaua, kui mina tahan. Ma tahaksin kasutada oma isa lauset, mis mulle väga meeldis - ''Inimene, kes loeb päevas kasvõi 5 lehekülge, on väga õnnelik inimene!'' Ma alguses ei mõistnud seda väga, kuid praegu on küll selline tunne, et raamatud on niiii awesome!
Teise koha pealt olen ma veel muutunud. Ma kuulan kohutavalt palju klassikat. Vanaema andis mulle plaadi, kus on lühikesed klaveri-, klarneti- ja flöödikontserdid. Plaadi peal on 19 esitust, olen kuulanud läbi kõik umbes 4 korda. Praegu ma otsin youtube'ist palju klassikat ja minuarust on klassika nii sügavamõtteline ja ilus!

Nii palju ma öelda tahtsingi. Klassika ja raamatud on praegu moes minujaoks!

P.S: Ma tean, et see pilt ei lähe jutuga kokku, aga ma pidin selle pildi siia lisama, sest Laura on niiiiiiiiiii kallis! Love You, my L! ( Send it on!)

Sunday, November 22, 2009

Kelluke, mis tiliseb


Olen kohe täiesti haige. Mul on mingit sorti gripp, niiet täna jäi vist kool ära? Aga see gripp ju ometigi ei takista mul blogi kirjutada, eks?

Esiteks on nii, et mul on meeletult jõulutunne vahepeal. See on niiii mõnus, sest ma tõesti igatsen tõelist lund ja vaikset, rahulikku lumesadu. Jõulude ajal tehakse ka rohkelt üllatusi ja ollakse üksteise vastu nii lahked. Oma näideteks võin tuua, et:

1) Müüsin laupäeval kirbuturul oma asju, et veidi raha teenida. Üks naine tuli mu leti juurde, vaatas tükk aega ühte mu pluusi ning lausus: ''Täitsa jama kohe, ostsin kõik toidud ära ja nüüd pole sentigi raha enam alles, seekord jääb ära!Nägemist, head päeva jätku!'' Seejärel, ma hüüdsin neile järgi ja laususin, et võtke tasuta. Ta oli nii hämmingus, üritas midagi öelda mulle vsatu. Kuid ma päästsin tema ütlemise 3 sõnaga : ''Varsti on ometigi jõulud!''- Ta oli tänulik ning see tegi kohe südame soojaks.

2) Ostsin üleeile Prismast 5kroonise kellukese( see mis tiliseb, kui raputada, mis ei ole joodav, et Mart ja Heikko valesti aru ei saaks) , mis aitab alustada elu. Nimelt toetab Lastehaiglast. Ma pidin selle ostma, sest ma ise ka Lastehaiglale tänu võlgu. Ma mõtlesin, et ostaks kohe 4 kellukest, aga siiski ei jätkunud raha. Kuid 1 kelluke aitab ka, isegi palju!


Tegelt on olemas ühe inimese blogi, mis võtab alati minult sõnad suust, ning samuti juhtus see ka jõulude-teemaga. Blogi on ''applelaura.blogspot.com''- Minu LAURAAAA!

Olge rõõmsad ning täiega võtke elult, mis võtta annab.

Sunday, November 15, 2009

nädavahetus


See nädalavahetus oli.. nunnu! Ma oleks tahtnud tegelikult minna Tartusse, sest selleks oli väga SOODNE võimalus! Autoga sinna ja tagasi. Kuid otsustasin, et olen see nädalavahetus vaid emaga. Käisime nii laupäev kui pühapäev söömas väljas ja rääkisime nagu sõbranna-sõbrannaga. See oli nii armas nädalavahetus. Käisime poodides, vaatasime asju JA MIDAGI EI OSTNUD! nii oligi hea: vaja ei olnud midagi ja sellist raha ka polnud, mida raisata täiega. Siis me mõtlesime, et nii ongi lahe käia poodides.

Samas olin ma öö vastu pühapäeva venna ja issiga. Vaatasime filme, sõime pannkooke ja naersime täiega! Niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii tore oli!


Igastahes, võimas oli! Ma loodan et Tartus oli kõigil tore.
Olge hästi armsad ja sama kallid mulle edasi.

''Just one hand can heal another.Be apart. Reach Your heart. ''

''Shine Your Light and send it on!

Friday, November 13, 2009

rahu, rõõmus rahu


Minu südames on ainult rahu. Rahu, ning ei midagi muud. Rõõmu on ka. Rõõm on selline vaikne ja rahulik. Tahaksin praegu lebada Nuutsakul paadisillal kellegi väga kalliga ja räägida maast-ilmast. Suvel muidugi. See oleks praegu amazing, kui nii saaks. Kuid on talv, kus lund ei olegi- on ainult lörts ja lombid. Tegelt mulle lombid meeldivad. Eiti kummikutega tatsates. Või teisel võimalusel, tahaksin suurt tantsusaali, kus saan kõik oma emotsioonid tantsu panna. Ja täiesti üksinda! See oleks võimas! Vaadates praegu kella (1:25) mõtlen, et lähen vist unedemaale. Sooviksin endale palun ühte ööd, kus ei oleks õudusunenägusid. Palun? Ainult üks öö? Aga ei, ma olen tugev, saades hakkama.

Mulle meeldis, et sain ülistada täna noortekal südamest. Tähtis ei ole, kas laulad täpselt õieti, vaid tähtis on see kui teed sedakõike südamest. Mina tegin täna, otse südamest! Päriselt.

Perekond on tähtis, olen tundnud seda viimastel aegadel eriti! See tunne on võimas. Igalpool kus ma olen, tunnen, et olen perekonnas. Kirikutes, tantsimas, laulmas, isegi koolis. Leia endale koht, kus Sa oled õnnelik.. ja asi on korras!

Tahaksin kirjutada siia kohe kõik inimesed üksikult välja ja iseloomustuseks mingi lause taha, kuid see tuleks lihtsalt liiga pikk postitus. Ning.. mõne kohta on mul niii palju öelda ja rääkida, kuid ma ei oska seda sõnadesse panna või mõnel juhul, ma lihtsalt ei julgeks siis seda postitust avaldada, kui kellegi kohta täiesti avameelselt rääkida.
Ma tunnen, et mul pole ühtegi muret, siiski, peale ühe. Ning see teeb mulle haiget. See algas Septembris. Ning ma ei julge selle murega midagi ette võtta, kuid ma arvan et mõnikord on selleks õige aeg! Varsti. Sajandi pärast? Aii, see teeb mulle haiget ja päris valusalt. Aga c'moon, mul on Jumal ja seepärast pole vaja vinguda.



''Smile, and the world will smile along with You!''


Tuesday, November 10, 2009

VÕIMAS!


Ma pean seda teile kohe jagama. See õnnetunne, mis minus praegu on, see on VÕIMAS! Ma tunnen, et.. appi, kuidas ma seda teile selgitan.. see on täis Jumala armastust & ma praegu räägin inimesega, kes tekitab minus niii suure rõõmu. Ma olen nii õnnistatud heade sõpradega, see on lihtsalt niiiii PERFEKTNE!

.. see ei ole võimalik! Ma praegu nutan suuuurest rõõmust. Naeran ja nutan korraga, see on nii super! Mul on sees meeletult Jumala armastust ja elan vaid Jumalat kiites/ülistades. Teate, ma tahaksin praegu läbi Sinu arvutiekraani ronida, Sind kallistada & Sulle selle rõõmu edasi anda. Sina omakorda läheksid edasi järgmise inimese juurde & kallistad teda.

Teate, te peate teadma, et ma armastan teid lihtsalt niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii väga ja see armastus sõprade vastu on piiritu! Seda tunnet praegu on võimatu rääkida!
God Bless!

ohtlik


Ühistranspordid ja pimedad tänavad õhtuti on meeletult ohtlikud. Paljud teavad, mis juhtus minuga ükskord pimedal tänaval, kui saatsin sõbranna trolli peale. Üks väike 100meetrine lõiguke muutus mulle ohtlikuks, kui üks mees mulle kallale tuli.
Täna oli mul siis au saada kokku viina taolise kange alkoholiga, mis voolas mu uuele jopele päris palju. Nimelt istusin umbes kella viie paiku trollile ja troll oli meeletult pungil inimesi. Ühes peatuses astus peale väga purjus vene mees. Siis kuulsin ma umbes 60ndates eluaastates olnud vanamemme ja vanapapa vestlust.

Vanapapi: ''Ma lükkaks selle viinapudeli tal ümber!''
Vanamemm: ''Aga mis Sa sellest ometi saaks?''
Vanapapi''Mina ei saaks sellest midagi, aga tema saaks- ta ei saaks enam juua!''
Vanamemm:''Kade oled lihtsalt, jah?''
Vanapapi:''Ei, ei ole!''

Järskult see vanem mees ütles valjult:''KODANIK, KAS TE EI TEA, ET AVALIKUS KOHTADES EI TOHI JUUA!'' Vene mees pobises midagi vastu. Siis juhtus kõik kuidagi nii kiiresti, järsku vanapapi lükkas viinapudeli ümber, kõik seal läheduses olevad inimesed said sellega kokku. Purjus mees lõi vanapapile vastu nägu ja üks kolmas mees läks vanapapile appi, lükati purjus mees trollist välja ja kõik olid šokis. Mina nuusutasin oma jopet, ning see vasaku käekäis oli täis viina + ma sain väikese koksu selle viinapudeliga vastu meelekohta.
Oi, mulle meeldis see trollisõit!
Avastasin, et iga päev on kui üllatuspakk. Ilmselgelt.
Armastusega,
Janet!

Friday, November 6, 2009

sõber


Tulin hetkel laulmast, läbi lume jooksin ja nüüd teen endale piparmünditeed- õnnelik! Oleksin pidanud tegelikult minema Raplasse ÖÖnoortekale, aga ema soovis, et jääksin talle kodus appi. Ma arvan, et pole hullu siiski.

Tänane kirjanduse tund koolis meeldis mulle imekombel meeletult. Sain sealt ühe armsa lause jutust '' Väike Prints'' . Lause kõlas nii: ''Mina ju tegin temast oma sõbra, ning nüüd on ta ainuke maailmas!''. Ma arvan et siia ma ei oska kommentaari öelda või lihtsalt ei julge, aga minuarust on see üks väga hea lause.


''Kuidas küll juhtus see?
Kuidas ei näinud ma?
Kuidas küll pool oma elust ma sian nii mõtetult kinkida?

Enne kui algas see, sai läbi mu jaoks tähetund
Sulgesin silmad ja nii kaua uskusin nii kaunist und
Ma kõigest süüdistan saatust
mis selja pööranud nüüd
Kurb tõde see, kõik mu lootus on kustunud enese süül

Ma tõde tean, see teeb haiget
Ma tõde tean, see mind vaevab
See kõik on nii palju mu jaoks''

- Ei, ma ei ole monos, aga see laul ütleb praegu kõik mis mu peas toimub.

Jaa, isadepäev tuleb varsti. Kahjuks olen ise isadepäeval kontserdi andmas Pärnus, aga kuna mu issi on ise ka kontserdite andja, siis ta saab aru:)
Laura on Tallinnas ning loodan teda peagi näha, nii umbes 3-4 tunni pärast, ehk? onju, Laura?:)
Ühesõnaga tahtsin ma öelda, et hoidke end külmades talvetuultes & olete kõik meeletult kallid. Tervitused ka kõigile Tartu poole. Kallid olete!
Armastusega
Janet

Monday, November 2, 2009

kordaläinud!

On aeg uus blogi kirjutada. Istun siin arvuti taga & vaadates superstaari klippe youtube.com'ist! (täiega julged on, et sinna lähevad!)- niisama mainisin ära!
Ma tegelikult tulin kella 10 paiku Lahesalude juurest. Sõime kooki, rääkisime juttu & mängisime Aliast. Ma tahaks neilt võtta täiega valukoormat ära, aga kuidagi ei saa. Me emmega rääkisime sellest, ning me mõlemad tahaks võtta neilt tolle valu, aga kuidas oleks see võimalik?Ei olegi. Väga palju saime naerda & igast huvitavaid asju juhtuks. Jaaa, täiega lahe oli!
Täna siis taaskord kooli. Mõtlesin, et okei... esimene on matemaatika ja taipasin, et ta kohe ei hakka valemeid küsida ning tahtsin veel üle korrata. Õpetaja tuleb klassiruumi ütleb ''hommikust!'' ning hakkab KOHE küsima valemeid & muidugi pidin ma minema klassi ette tahvlile lahendama neid. Alguses ikkagist punnisin vastu, et ei lähe aga kui kaua saab ikka õpetajale vastu hakata.. läksin & tegin vaikselt ära! viuhhh, seekord läks vist õnneks! Järgmine kord peab hakama varem kordama, ilmselgelt.
Käisin arsti juures + sain veel uue aastani vabastust kehalisest. Ma lihtsalt ei taha enam neid referaate kehalises kirjutada, nii tüütu kuidagi.

Oiiii, avastasin, et olen lihtsalt tund aega vaadanud superstaaride erinevaid klippe. Lemmikuks osutus: ''Getter Jaani- Ma Tõde Tean''- meeletult ilus minumeelest!

P.S: TSAU LAURA! :DSa oled praegu voodis Mac'iga läpakas & mõtled, et tahaks Jakobiga ikka igapäev chillida & ootad Kristinit Inglismaalt. Ma teaan! :D Ning muidugi paar McFlurry't võtaks ka & Pangest ka ära ei ütleks!
P.S2: Tahaks KÕIKI näha!
P.S3: Juuksed hakkavad järjest lokki minema! Wow!
P.S4: Hakkasin endale kampsunit kuduma, mille üle on mul hea meel!

Armastusega, Janet!